Tag: венецијанска

Заев: Ќе ја испочитуваме Венецијанската комисија за Законот за употребата на...

– Укажувањата на Венецијанската комисија за Законот за употребата на јазиците ќе ги испочитуваме и ќе се даде конкретно ревидирање од надлежното Министерство за...

Дескоска пред Советот за судски реформи го презентира мислењето на Венецијанската...

Министерката за правда Рената Дескоска синоќа на шестата седница на Советот за следење на имплементацијата на Стратегијата за реформи на правосудниот сектор (2017-2022 година)...

Венецијанската комисија со позитивна оценка за новиот закон за заштита од...

Новиот закон за спречување и заштита од дискриминација има голем број позитивни аспекти, е оценка на Венецијанската комисија, која го разгледуваше предлогот на 16...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот