Browsing: вклученост

Пендаровски се обрати на Регионалната конференција за род и безбедност – Скопје 2024/ Фото: Кабинет на Претседател. Повеќе истражувања и…

Според емпириските истражувања, поголемата вклученост на жените во економијата значи повисок економски раст. Кај развиените економии, вклученоста на жените може…

Кралството Шведска преку проектот Нордиска поддршка за напредок на Северна Македонија обезбеди 520,000 евра за поддршка на граѓански организации и…