Browsing: ДИК

До Управниот суд синоќа пристигнала тужба од Коалицијата „Европски фронт“ на решението на Државната изборна комисија (ДИК) за прегласувањето на…

По обработени податоци од 1009 избирачки места, до 9:00 часот на гласање за претседател излегле 4,17% од лицата со право…

Коалициите предводени од СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, „Храбро за Македонија“ предводена од ГРОМ, коалицијата „Македонска ера трета сувереност“, „Европски фронт“ предводен од…