Tag: „Еуростандард банка“

Итно дејствување од надлежите институции бараат оштетените штедачи од Еуростандард банка

Оштетените штедачи од Еуростандард бараат од надлежните ведаш да дејствуваат и да преземат соодветни чекори за санкционирање на, како што наведуваат во соопштение, главните организатори...

Исплатени 3,2 милјарди денари за обештетување на депоненти од „Еуростандард банка“

До денеска се исплатени вкупно 3,2 милјарди денари за обештетување на депонентите од „Еуростандард банка“ која е во стечај.Од Фондот за осигурување на депозити...

Обештетени три четвртини од штедачите во „Еуростандард банка“, исплатени 3 милијарди...

Обештетувањето на шедачите од „Еуростандар банка“ се одвива одлично и без поголеми пречки, а досега се обештетени 72 отсто или три милијарди денари, информираат...

Управниот суд ја одби тужбата на „Еуростандард банка“

Управниот суд ја отфрли тужбата на „Еуростандард банка“ во врска со решението на Народната банка донесено од страна на гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска.Во образложението на...

Почнува обесштетувањето на депонентите од Еуростандард банка

Фондот за осигурување депозити од денеска почнува со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот максимален износ...

Првото рочиште за стечајната постапка за „Еуростандард банка“ закажано на 8...

Стечајната постапка над должникот „Еуростандард банка“ АД Скопје ќе ја води стечајниот управник Душко Тодевски од Скопје, а првото рочиште за испитување и утврдување...

Ангеловска: Не е точно дека сум ги повлекла моите средства од...

Министерката за финансии Нина Ангеловска ги демантираше информациите кои се пласираа во врска со повлекување на нејзините средства од „Еуростандард банка“, која е ставена...

НБ: Сите мерки што ги презедовме кон „Еуростандард банка“ се за...

Граѓаните треба да бидат спокојни- банкарскиот систем е и останува стабилен и сигурен. Стабилни и сигурни се сите други банки, како и штедилниците. Сите...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот