Browsing: жени

Пендаровски се обрати на Регионалната конференција за род и безбедност – Скопје 2024/ Фото: Кабинет на Претседател. Повеќе истражувања и…

Претседателката на Европската комисија, 65-годишната Урсула фон дер Лајен, втора година по ред е прогласена за најмоќна жена во светот.…

Министерот за правда Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните…

Според емпириските истражувања, поголемата вклученост на жените во економијата значи повисок економски раст. Кај развиените економии, вклученоста на жените може…