Tag: „Кирил Пејчиновиќ“

Завршен концерт на културно-уметничкото друштво „Кирил Пејчиновиќ“ од Теарце

Културно-уметничкото друштво „Кирил Пејчиновиќ“ од тетовско Теарце го одржа традиционалниот новогодишен концерт како завршен настан за претставување на членовите во повеќето секции.Пред публиката во...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот