Tag: „Литературни искри 2019“

Избрани финалистите на поетскиот фестивал „Литературни искри 2019“

Организаторот на Меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри 2019“ во Гостивар ги објави имињата на учесниците кои влегоа во финалето.Осумнаесетте поети се кандидати за фестивалските...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот