Tag: „Св. Злата Мегленска“

Хорот „Св. Злата Мегленска“ вечер на „Скопско лето“

Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ со диригентката Летка Димовска-Полизова вечер од 20.30 часот во Куршумли ан ќе го одржи концертот „Глорија – концерт...

Концерт на хорот „Св. Злата Мегленска“ во Куршумли ан

„Глорија – концерт за душа“ е насловен концертот на Женскиот камерен хор „Св. Злата Мегленска“ со диригентката Летка Димовска-Полизова, кој во рамки на „Скопско...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот