Tag: „Филмовите што ги сакавме (1947 – 1980)“

Изложба „Филмовите што ги сакавме (1947 – 1980)“

Со прикажување на филмот ПУЛА 56 во режија на Славко Јаневски, инсерти од југословеснката филмска продукција 45–81, како и говор на Данчо Чеврески за...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот