Tag: хуманитарно право

Усвоена резолуцијата за Сирија

Дипломатските напори конечно вродија со плод. Советот за безбедност при Обединетите нации ја усвои усогласената резолуција со цел овозможување на евакуација на цивилите од...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот