Tag: Централен регистар

Хакирана фан страната на Централен регистар на Фејсбук

Централниот регистар на Република Северна Македонија денеска соопшти дека нивната фан страна на социјалната мрежа Фејсбук е хакирана и замолува содржините кои ќе бидат...

Стартува Централниот регистар на население

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ќе го претстави Централниот регистар на население што од денеска ќе биде пуштен во употреба.Централниот регистaр на...

Отворен ден на Централен регистар во Велес

Во регионалната регистрациска канцеларијата на Централен регистар во Велес денеска се одржа Отворен ден со граѓаните, на кој тие можеа да поставуваат прашања од...

Отворен ден на Централниот регистар во Струмица

„Во 2018 година има зголемен број на нови правни субјекти, односно 4.500 нови субјекти се регистрирани лани“, наведе директорката на Централниот регистар, Марија Бошковска...

Поднесено обвинение против поранешниот директор и тројца вработени од Централниот регистар

Основното јавно обвинителство од Скопје поднесе обвинение против порнешниот директор на Централниот регистар Андреја Поповски за злоупотреба на службената положба и овластување, како и...

Од понеделник отворени денови на Централниот регистар

– Централниот регистар од понеделник почнува со отворени денови со граѓаните кои ќе траат до 4 октомври.Целта е услугите што ги нуди Централниот регистар...

ЈОРМ со кривична пријава и барање за притвор за поранешниот директор...

Кривична пријава и барање за притвор ќе поднесе Основното јавно обвинителсво од Скопје против поранешниот в.д. директор на Централниот регистар, Андреа Поповски поради сомнеж...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот