Tag: централен регистер

Централен регистар со продолжено работно време за поднесување пријави за локалните...

Централен регистар, односно регионалните регистрациони канцеларии в недела, понеделник, вторник и во среда ќе работат со дежурства и продолжено работно време поради роковите за...

Седници на собраниските комисии за европски прашања, политички систем и законодавно-правната...

Во Собранието денеска седници ќе одржат комисиите за европски прашања, за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно – правната комисија.На дневен ред...

ЗНМ: Ја поздравуваме одлуката на Владата за отвореност на информациите

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ја поздрави одлуката на Владата за обезбедување на бесплатен пристап на новинарите до документите од Централен регистар и...

Анкетата на Павел Шатев е наместена?!

Институтот „Павел Шатев“ денеска излезе со соопштение за медиумите со резултатите од нивната последна анкета. Анкетата се спроведувала во период од четири дена и...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот