Tag: циклус

Сонцето влезе во нов 25-годишен циклус

Сонцето последниве девет месеци ја засили активноста и процесите на својата површина, излегувајќи од периодот на минимална активност, соопшти германскиот „Макс Планк институт за...

Невладините бараат ЕУ да го регулира животниот циклус на смартфоните

– Европското биро за животна средина, составено од 143 европски невладини организации, бара од Европската Унија да воведе законска регулатива со која ќе се...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот