Tag: црвени линии

Влада: Идентитетските црвени линии се јасни, за резолуцијата на ВМРО-ДПМНЕ расправа...

„Позициите на Владата во однос на македонскиот идентитет и македонскиот јазик се познати, постојано поврдувани и јасни. Во секоја прилика Владата кажува дека од...

Пендаровски: Ќе разговараме со Бугарија, но со црвените линии

Земјата е подготвена веднаш повторно да седне на преговарачка маса со Бугарија за да се надмине билатералниот спор и да се отвори патот кон...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот