Tag: црвено јајце

Симболиката на црвеното велигденско јајце

Вапсањето црвени јајца за Велигден е најраспространетата традиција во сиот христијански свет.Вапсањето започнува денеска на Велики Четврток.Домаќините, рано наутро, пред изгревањето на Сонцето ги...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот