Tag: црна дупка

Астрономите открија невообичаено голема и светла црна дупка

Астрономите  ја открија најбрзо растечката црна дупка со маса од три милијарди сонца, која троши еквивалент на една Земја секоја секунда и сјае 7.000...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот