Tag: црна река

Девет од пријавените 10 конзорциуми одат во втората фаза за ХЕЦ...

Владата вчера ја разгледа и усвои Информацијата за доделување концесија за користење вода за производство на електрична енергија од хидроелектрични централи на Црна Река...

Водостоите пониски од просекот за ноември

Четири пати пониско од просекот за ноември е нивото на Црна Река кај Новаци, покажува денешното хидролошко мерење.Како што соопшти УХМР, двојно пониски се...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот