Tag: црна

Црна статистика за Бразил во 2020 година – Убиство на секои...

Рестриктивните мерки поради коронавирусот во Бразил не успеаја да ги запрат убиствата во земјата.Според последниот Годишен извештај на бразилските власти за 2020 година, има...

Охридското Езеро 26 сантиметри над дозволениот водостој

Нивото на Охридското езеро е 26 сантиметри над дозволениот максимален водостој.Зголемени се нивоата и на реките низ државата, освен на Црна кај Новаци.Дојранското езеро,...

Дождовите ги зголемија водостоите, можни се локални излевања

Врнежите од дожд во изминатото деноноќие ги зголемија водостоите на сите реки во земјава и можни се локални излевања. Најмногу дожд е наврнат во...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот