Tag: цртежи

Изложба на цртежи од Ертунч Сали во Паркот на франкофонија

Во Мобилна/Монтажна галерија во Паркот на франкофонија вечер од 20 часот ќе се одржи изложба на цртежи од Ертунч Сали „Хиперактивен Агорафобик“, информираат од...

Почнува проектот „Музејска едукација преку цртежи“ на Археолошкиот музеј

Археолошкиот музеј денеска започнува со проектот „Музејска едукација преку цртежи“. Музејските предмети ќе ги објавуваат на нивните социјални мрежи – на фејсбук и на...

Изложба на слики, цртежи и графики на Јоже Циуха од колекцијата...

Во галеријата „Остен“ вечер ќе биде отворена изложбата „Јоже Циуха – слики, цртежи, графики – од колекцијата на Остен Музејот на цртеж”, која е...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот