Tag: човекови

Пендаровски: Почитување на човековите права секаде и секогаш, без исклучок

Не смееме да бидеме рамнодушни и да игнорираме какво било непочитување на основните човекови права, што може да ескалира во која било форма на...

Северна Македонија на 56 место според Индексот за човекови слободи за...

Република Северна Македонија е рангирана на 56. место според Индексот на човекови слободи за 2019 година на американскиот Институт Като, со оценка од 7,34...

Амнести: Работниот модел на „Гугл“ и „Фејсбук“ е закана за човековите...

– Амнести Интернешнл (АИ) објави денеска дека деловните модели на „Фејсбук“ и „Гугл“ се „засновани на надзор“, нагласувајќи дека станува збор за „системска закана“...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот