Tag: шаоми

„Шаоми“ ќе произведува електромобили

Во септември, „Шаоми“ ја заврши регистрацијата на подружница која ќе се занимава со производство на електромобили.Регистрираниот капитал на новата компанија - „Шаоми квиче“ (Xiaomi...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот