Tag: шекспирр

„Битола Шекспир фестивал“ завршува со претставата „Крал Иби“

Култното дело „Крал Иби“ на Алфред Жари од Франција, режирано  од Васил Христов ќе ја спушти завесата на најновото издание на „Битола Шекспир фестивал“.Крал Иби...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот