Tag: Штип – Пробиштип

Пуштена во употреба втората делница од новиот далновод Штип–Пробиштип

АД „МЕПСО“ денеска ја пушти во употреба втората делница на далекуводната врска меѓу трафостаниците  Неокази и Пробиштип.Дел е од новиот 110-киловолтен далновод Штип–Пробиштип, изграден...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот