Tag: штраус

„Полноќни огномети“- новогодишен концерт на Филхармонијата

Македонската филхармонија вечер ќе одржи новогодишен гала-концерт насловен „Полноќни огномети“, под диригентство на славниот маестро Јерухам Шаровски од Израел.Како солисти на концертот ќе настапат македонските...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот