Tag: 2022

СЗО: Пандемијата на ковид-19 ќе трае и во 2022 година

Пандемијата предизвикана од ковид-19 ќе трае и во текот на 2022 година поради ниската стапка на имунизација во сиромашните земји, предупредува Светската здравствена организација...

Бесими: Од средината на 2022 ќе имаме подобри економски резултати

Министерот за финансии Фатмир Бесими смета дека ниту една економија во текот на годинава нема да се врати на развојната патека како во преткризниот...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот