Tag: 4 мај

4 мај 1980: „Почина другарот Тито“ (видео)

Доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија (СФРЈ), Јосип Броз Тито почина на денешен ден пред 40 години.Неговиот гроб во Куќата на цвеќето на...

Калифорнија: 4 мај ќе биде Ден на „Војна на ѕвездите” во...

Калифорниските власти вчера изгласаа – 4 мај да се прогласи за Ден на „Војна на ѕвездите”, кој ќе се одбележува во Дизниевиот тематски парк...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот