Tag: 80 години

Одбележани 80 години од Денот на народното востание – 11 Октомври

Во неколку градови во државата се одбележа 80-годишниот јубилеј од денот кога беше означен почетокот на Народно-ослободителната војна и заокружувањето на раѓањето на македонската...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот