Tag: 800 години

По 800 години на небото првпат „Божиќната ѕвезда“

Луѓето на 21 декември ќе може да бидат сведоци на ретка астрономска појава – „Божиќната ѕвезда“. Тоа се случува првпат по 800 години…Притоа, на...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот