Ангелов: Оградувањето на Ахмети од Дардишта е за поздрав

LinkSense.mk

За поздравување е вчерашната реакција на лидерот на ДУИ, Али Ахмети кој ја осуди изјавата на Шкодране Дардишта, која се закануваше со војна, изјави денеска на прес-конференција директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов.

– Оградувањето на Али Ахмети е за секој поздрав, истакна Ангелов, прашан за коментар, во врска со статусот што го објави на „Фејсбук“, Дардишта, која е членка на Одборот на директори на „Македонски телеком“.

Ангелов рече дека го осудува таквиот воинствен и распалувачки говор, нагласувајќи дека додека таа седи во удобната фотелја, со огромна плата, а нејзината реторика може да ги распали младите.

– На овие локални избори не забележавме тврда националистичка реторика, така што ваквата изјава може нагло да повлече со себе уште неколку изјави. Потоа, да се добие одговор од другата страна и работата да тргне во несакан правец, изјави Ангелов.