Без струја утре делови од Центар и Сарај

LinkSense.mk

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје соопшти дека поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа утре без електрична енергија ќе бидат корисниците во делови од општините Центар и Сарај.

Во периодот од 9 до 10 часот без струја ќе бидат корисниците од дел улицата „Ацо Караманов“ броевите: 16 и 20 во општината Центар, а во периодот од 9 до 12 часот, корисниците од дел на улиците „Лазар Личеновски“, „Скупи“, „Самоилова“, бул. „Никола Карев“ и други околни улици.

Во периодот од 8 до 14 часот, пак, струја ќе немаат корисниците од селото Крушопек, објектите околу базенот „Сарај“ и општината Сарај.