Велешанец стана милионер и освои 1.617.237,00 ДЕНАРИ

LinkSense.mk

Штерјовски Гордан од Велес, стана милионер.

Најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка на Државна видеолотарија му донесе 1.617.237,00 денари.

МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивката е освоена на 10.10.2019 во Спорт Лајф Трејд во Велес.

Велешанецот Штерјовски Гордан ја освои фантастичната добивка МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, вредна 1.617.237,00 денари.

Среќната добивка е освоена на 10.101.2019 во Спорт Лајф Трејд во Велес.

Гордан пред неколку дена се вратил во татковината, па ова е дополнително убава причина за славење во неговото семејство.

Во просториите на Државна видеолотарија, ни раскажа дека работи на брод, па затоа и многу се израдувал кога заедно со можноста да се забавува на видеолотариските терминали, му се случило среќното и добитно изненадување.

Со семејството веќе прави план како ќе ги потроши парите.

Размислува да се поднови со нов стан или нов автомобил.

Во првата половина од месец октомври 2019, на видеолотариските терминали постигнати се шест МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, во вкупен износ од 9.233.594,00 денари.

Џек Пот добивките, Државна Видеолотарија ги стартуваше на први јуни 2016.

Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа.

Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 274 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 407.450.641,00 денари.

Покрај нив, освоени се и 50.548 Мини Џек Пот добивки во вкупен износ од 272.029.262,00 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 4 илјади до 5 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари.