Во Русија за еден ден регистрирани 317 смртни случаи од Ковид-19

– Во Русија во изминатите 24 часа пријавени се 317 смртни случаи од последици од новиот корнавирус, што е најголем број од почетокот на пандемијата.

Во Русија досега починале 24.952 пациенти.

Во исто време регистрирани се 15.700 новозаболени лица и речиси 11.000 оздравени луѓе.