Во Сарај вчера казнети 166 возачи

На територијата на Општина Сарај вчера во акциски контроли во областа на сообраќајот, полицијата казнила 166 возачи.

Како што соопшти МВР, од изречените санкции, меѓу другото казнети се и 26 граѓани за возење без возачка дозвола, 19 лица кои управувале нерегистрирани возила, а изречени се и 14 санкции за неносење на заштитна маска.

Полицијата апелира граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.