Експлозија пред затворот во Косовска Митровица

Експлозивна направа била активирана пред зградата на затворот во северниот дел на Косовска Митровица.

Од експлозијата никој не е повреден. Причинета е само материјална штета.

Настанот се случил нешто по еден часот после полноќ.

Полицијата направи увид и отвори истрага за случајов.

Според првите резултати пред затворот била активирана рачна бомба.

Мотивите за инцидентот не се познати.