Избрана најубавата Германка постара од 50 години

LinkSense.mk

Германската писателка Мануела Тома Адофо (50) го освои првото место на изборот Мис 50 плус Германија што се одржа вчера. Овој избор се одржува од 2012 година.

Тома Адобо, која е писателка на крими романи и живее во Минхен, е ќерка на Германка и доктор од Гана, а работи и како медиумски консултант. Во жирито составено од 12 членови бил и принцот Едуард од Анхалт и Сораја Колман, мис Германија за 2017 година.