Магла го затвори сараевскиот аеродром

Поради магла се откажани сите полетувања и слетувања на аеродромот во Сараево.

Густа магла го прекри Сараево, а како што потврдуваат надлежните на сараевскиот аеродром, сите летови мораат да бидат откажани поради намалена видливост.

saraevski-aerodrom-2

Инаку, поради магла видливоста е намалена и на патиштата, заради што на возачите им се препорачува внимателно возење.