Реакција на Заев за кандидатските листи на ВМРО-ДПМНЕ

Претседателот на СДСМ Зоран Заев во пишана изјава до медиумите реагира во врска со доставените носители на кандидатските листи на ВМРО-ДПМНЕ до Државната изборна комисија.

Заев оценува дека носителите на листи на ВМРО-ДПМНЕ се, како што вели, огледало на криминалот, корупцијата, насилството, несовесноста и беззаконието. Тоа, како што наведува Заев, се луѓе кои украле над пет милијарди евра пари од граѓаните и кои принудиле над 600 илјади лица да ја напуштат државата.

„Овие луѓе, кои принудија над 626.312 луѓе, меѓу нив и ваши деца, да заминат во странство, а вас ве оставија во солзи, немаат намера да ни ги вратат младите во Македонија, туку имаат само еден сон, да владеат. Овие исти луѓе кои 10 години ви ги кршеа соништата не смеат повеќе да владеат. Да ги запреме. Да не ни ги уништуваат домовите и децата. На 11 декември да избереме живот, живот за сите нас во Република Македонија, наведува Заев во пишаната изјава.