СДСМ: Политичарите како Груевски и Иванов се минато

„Нападите на Ѓорѓе Иванов кон мнозинството граѓани кои избраа промени, кон СЈО, кон ЕУ, НАТО и целата меѓународна заедница, е продолжение на политиките на конфликт на неговиот ментор Никола Груевски.

Иванов е составен дел од проблемот што десет години ја влече Македонија назад.

Тој со неуставните и незаконски помилувања, застана во заштита на криминалот, против интересите на народот и доцна е да се правда, за се ќе има одговорност.

Граѓаните препознаа дека овие несериозни политичари, Груевски и Иванов ги загрозија државните и националните интереси и сакаат изолација на Македонија за спас на криминалците. Затоа излегоа масовно на изборите и во огромно мнозинство порачаа дека сакаат нова одговорна Влада, институции на граѓаните и живот.

И тоа ќе се случи. Политичарите како Груевски и Иванов се веќе минато“, се наведува во соопштението на СДСМ.