Силен ветер ги затвара патиштата во Хрватска

LinkSense.mk

Во Хрватска заради силен ветер одделни патни делници се затворени за одредени категории на возила.

Само за автомобили отворени се автопатиштата А1, од Загреб за Сплит и Плоче, меѓу клучките Свети Рок и Масленица, и А6, од Риека до Загреб, меѓу клучките Киковица и Делнице.

Само за патнички возила отворена е и Јадранската магистрала (ДЦ8) меѓу Карлобаг и Света Марија Магдалена, како и Пашки мост.

На автопатот А7, на делницата меѓу Драга и Шмрика, и на Јадранската магистрала, меѓу Бакр и Нови Винодолски, забранет е сообраќајот за автобуси на кат, возила со камп приколки и мотоцикли.