Српски Курир: Зоран Заев го обедини Балканот

Зоран Заев го обедини целиот Балкан, на митингот можат да се видат знамиња на Македонија, Србија, Бих, Турција и другите држави, пишува српскиот интернет портал Курир за митингот што Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и другите политички партии од коалицијата „За живот во Македонија“ вечерва го одржаа во Скопје.

skopje-kurir-2

Заев, пишува „Курир“, го изнесе „Планот за живот во Македонија“ кој предвидува просечната плата да биде 30.000 денари и поддршка на домашните фирми и додава дека „собраните граѓани сакаат да го срушат режимот на поранешниот премиер Никола груевски, лидерот на владеачката ВМРО-ДПМНЕ“ и подвлекува дека „волкав број граѓани кои се собраа на митингот на СДСМ не е виден до сега“.

skopje-kurir