Трофејот Копа Судамерикана за Шапекоенсе

Фудбалскиот клуб Атлетико насоинал побара трофејот Судамерикана да се додели на Шапекоенсе.

„Атлетико насионал бара од Јужноамериканската фудбалска конфедерација (CONMEBOL) трофејот, во чест на настраданите, да му се додели во клубот Шапекоенсе, се наведува во соопштението на колумбискиот клуб.