8 декември (петок), „Св. Климент Охридски”, е неработен ден

LinkSense.mk

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ „ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2023 година (петок), „Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Mинистерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот “Св.Климент Охридски”.