Browsing: австрија

Европските антитерористички единици и контраразузнавачката служба успешно пресретнале најмалку четири планирани терористички напади, зад кои, наводно, стојат неодамна пристигнати мигранти,…

Австриското Министерство за внатрешни работи соопшти дека за шест месеци ја продолжува контролата долж границата на Австрија со Словенија и…

Непознати сторители ноќва запалија објекти во еврејскиот дел на централните гробишта во Виена и притоа исцртале антисемитски симболи, меѓу останатото…