Tag: авторски

Ретроспективи и авторски програми во мај и јуни во Кинотека

Кинотеката ја објави програмата за мај и јуни во која најавува  спектар од интересни автори и настани, како и неколку значајни ретроспективи. На почетокот на...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот