Tag: Адам Бероу

Гамбија: Диктаторот ја испразни касата и избега

Досегашниот претседател на Гамбија, Јахја Џаме, кој одбиваше да ја предаде власта, вчераноќ ја напушти земјата.Џаме со авион одлета од главниот град Бандуло, неколку...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот