Tag: Акантус

Изложбата „Танц на рацете“ на Сергеј Андреевски вечерва во Скопје

Самостојната изложба „Танц на рацете“ на академскиот сликар Сергеј Анреевски ќе биде отворена денеска во галеријата „Акантус“ во Скопје.На изложбата се поставени 40 дела...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот