Browsing: анафилакса

Британскиот регулатор за лекови соопшти дека секој што имал анафилакса на лек или храна не треба да се вакцинира со вакцината против Ковид-19 на Фајзер/Бионтек, давајќи поцелосно упатство за претходното предупредување за алергија на вакцината. Велика Британија почна масовни вакцинации на населението во…