Tag: „африканска свинска чума“

Спејс-Икс доби нови 1,9 милијарди долари

Компанијата Спејс-Икс, која е во сопственост на милијардерот Илон Маск, доби 1,9 милијарди долари нови средства, според поднесокот до американските регулатори.Според повеќе медиуми, ова...

Димковски: Нема „африканска свинска чума“ во земјава

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска соопшти дека во нашата земја, во моментов, нема „африканската свинска чума“, но се спроведуваат превентивни...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот