Tag: ајкула

Истражување: Ајкулите имаат вроден ГПС осет за движење во океанот

Научници од американската сојузна држава Флорида дојдоа до заклучок дека ајкулите го користат магнетното поле на Земјата како систем за водење, односно како еден...

Египет: Ајкула му одгризала рака на 12-годишно момче

Малолетно момче турист од Украина ја загуби раката, а туристичкиот водич ја загуби ногата во редок напад на ајкула во близина на одморалиште Шарм...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот