Tag: а колонија

Почина Димитар Стојчевски, еден од основачите на Меѓународната ликовна колонија “Св.Јоаким...

– Во Крива Паланка, на 81 – годишна возраст синоќа почина Димитар Стојчевски, основоположник на Кривопаланечкото сликарство, еден од основачите на Меѓународната ликовна колонија...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот